Uw besparing

Uw jaarlijkse besparing

Door deel te nemen aan het zonnepanelenproject van Vidomes spaart u namelijk niet alleen het milieu, ook bespaart u op de kosten van uw energierekening. Zónder dat u zelf ook maar iets hoeft te doen! Het enige wat wij van u vragen is een bijdrage in de servicekosten van €4,11 per zonnepaneel per maand. Hieronder ziet u hoeveel die bijdrage is. Het betalen van de servicekosten van de zonnepanelen start uiteraard pas als alles werkend is opgeleverd. Bovendien zijn de eerste 3 maanden gratis, u betaalt dan geen servicekosten voor de zonnepanelen.  
‌Wilt u meer informatie of een berekening op maat? Neem dan contact op met Ecorus via telefoonnummer 085-0044224
‌Hoeveel stroom uw zonnepanelen opwekken, hangt af van het aantal zonnepanelen. Ook de hoeveelheid zon, de ligging van uw woning en de plek van de zonnepanelen speelt een rol bij de energie-opbrengst. 

Keuze aantal zonnepanelen
‌Heeft u de mogelijkheid om het aantal zonnepanelen te kiezen? Dan adviseren wij u de jaarrekening van uw energieverbruik te bekijken. Het jaarverbruik kunt u vervolgens vergelijken met de opbrengst van de zonnepanelen die u vindt in bovenstaande tabel. ‌
‌‌
‌Salderen
‌Zonnepanelen zijn een goede investering. Naast dat u een steentje bijdraagt aan een beter milieu bespaart u ook geld op uw energierekening. Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling afgebouwd. Ook als de salderingsregeling wordt afgebouwd, blijven zonnepanelen een goede investering.

Wat is salderen?
Op zonnige dagen, wanneer u meestal zelf niet thuis bent, is het goed mogelijk dat de energie die u opwekt, niet direct gebruikt wordt. Er ontstaat dan een energieoverschot. Doordat de zonnepanelen gekoppeld zijn aan de energiemeter in de meterkast, wordt dit overschot automatisch teruggeleverd aan het openbare elektriciteitsnetwerk. In Nederland geldt het principe dat teruggeleverde zonne-energie wordt afgetrokken van het verbruik. Het tegen elkaar wegstrepen wordt salderen genoemd en kunt u teruglezen op de jaarafrekening.

De regering wil (dit is nog een voorstel) vanaf 2023 de salderingsregeling veranderen. Het voorstel is om elk jaar vanaf 2023 (per jaar 9% minder) minder stroom te kunnen wegstrepen en vanaf 2031 kunt u helemaal niet meer salderen. 
‌‌
De huidige salderingsregeling
Zonnepanelen produceren vaak meer stroom dan u op dat moment nodig heeft. De stroom die u zelf niet gebruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.
De energieleverancier streept de zonnestroom weg die u teruglevert aan het net tegenover de stroom die u op een ander moment van het net afneemt. Dat houdt in dat u voor de stroom die u teruglevert aan het net evenveel geld krijgt, als waar u de stroom voor afneemt. Momenteel betaalt u gemiddeld 22,5 cent per kWh inclusief alle belastingen. Voor de stroom die u teruglevert krijgt u dus ook 22,5 cent per kWh.

Voorbeeldberekening
U verbruikt 1.000 kWh stroom per jaar en levert via uw zonnepanelen 1.500 kWh terug aan het elektriciteitsnet. Uw energieleverancier moet voor 1.000 kWh geleverde stroom het geldende stroomtarief betalen. Dat is gemiddeld 22,5 cent per kWh. Voor de overige 500 kWh mag het dus een lager tarief betalen. Deze vergoeding mag de energieleverancier zelf bepalen. Produceren uw zonnepanelen meer stroom dan u verbruikt? Dan kan het verstandig zijn een energieleverancier te zoeken die een hoge terugleververgoeding geeft. Neem contact op met uw energieleverancier als u precies wilt weten wat u terug krijgt.

Als u jaarlijks meer stroom aan het net teruglevert dan u afneemt, krijgt u een lagere vergoeding voor het ‘teveel’ dat u produceert. Deze terugleververgoeding verschilt per energieleverancier en ligt op dit moment tussen 3 en 12 cent per kWh.

Vidomes geeft u de garantie dat de besparing van de zonnepanelen op uw energierekening altijd hoger is dan de vergoeding die u aan Vidomes betaalt. 

Zelf uw opbrengst bijhouden met de Eleena Zonmeter
Elke huurder krijgt een eigen monitoringsysteem dat altijd inzicht geeft hoe goed het systeem functioneert. De inloggegevens ontvangt u binnen twee weken na installatie. 
Ik doe mee

"‌Bespaar op uw energierekening"

Bij vragen helpen wij u graag

Kiezen voor duurzame energie, is kiezen voor een groene omgeving. Nu én in de toekomst. Door het plaatsen van zonnepanelen bespaart u niet alleen op uw energiekosten, maar spaart u ook het milieu. Wilt u meer informatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs of bekijk de veelgestelde vragen.
Contact met een adviseurVeelgestelde vragen