Hoe het werkt

Samen nog meer plezier van de zon

Vidomes werkt dagelijks aan betaalbaar en comfortabel wonen nu én in de toekomst. Samen met u wil Vidomes een bijdrage leveren aan duurzame en energiezuinige woningen. Met het project 'Zonnig Vidomes' kiezen we voor de kracht van de zon. Doe mee! Ga ook voor zonnepanelen op het dak van uw woning en bespaar direct op uw energielasten.

Zonne-energie

Voor ‘Zonnig Vidomes’ zijn woningen geselecteerd die qua ligging en oriëntatie geschikt zijn voor zonnepanelen. Met deze zonnepalen kunt u besparen op uw energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu. Vidomes werkt hierbij samen met zonne-energiebedrijf Ecorus.

Planning

Ecorus benadert vanaf juni 2021 huurders en start met het installeren vanaf juli 2021.

Vragen

Heeft u aanvullende vragen over de planning of installatie van de zonnepanelen of bent u benieuwd naar uw eigen bijdrage of hoe uw jaarlijkse besparing berekend wordt? Neem dan contact op met Ecorus via het contactformulier.

Hoe het werkt:

1. Zonnepanelen
Zetten zonne-energie om in gelijkstroom.
2. Omvormer
De omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom die nodig is voor uw stopcontact.
3. Groepenkast
Verdeelt de elektriciteit naar de apparaten.
4. Monitoring
Via de Eleena zonmeter kunt u dagelijks de opbrengst van uw zonnepanelen zien.
5. Apparaten
De apparaten in uw woning krijgen stroom van de zonnepanelen. De meter in uw meterkast houdt de opbrengst en de teruglevering bij.
6. Salderen
Op zonnige dagen wanneer u zelf niet thuis bent, is het mogelijk dat de energie die u opwekt niet direct gebruikt wordt. Er ontstaat dan een energieoverschot. Doordat de zonnepanelen gekoppeld zijn aan de meterkast, wordt het overschot automatisch teruggeleverd aan het openbare elektriciteitsnet. Stroom die u overdag teveel heeft, wordt verrekend met stroom die u ’s avonds nodig heeft. Het tegen elkaar wegstrepen wordt salderen genoemd en kunt u teruglezen op
de jaarafrekening.
Ik doe mee

"‌Samen kiezen we voor de kracht van de zon."

Bij vragen helpen wij u graag

Kiezen voor duurzame energie, is kiezen voor een groene omgeving. Nu én in de toekomst. Door het plaatsen van zonnepanelen bespaart u niet alleen op uw energiekosten, maar spaart u ook het milieu. Wilt u meer informatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs of bekijk de veelgestelde vragen.
Contact met een adviseurVeelgestelde vragen